Hvis du handler uden for EU, risikerer du, at din pakke fanges i tolden og så venter der en efterregning på mindst en tredjedel af varens samlede pris inkl. fragt. Hvis du planlægger dine indkøb rigtigt, øger du sandsynligheden for at din pakke går fri af toldernes lange fingre.

I sidste uge modtog vi en pakke fra USA. Til vores store ærgrelse var den blevet fanget i tolden og vi måtte derfor hoste op med næsten 500,- kr. i told, moms og håndteringsgebyr.
Jeg lod et ”øv” undslippe mine læber, da jeg betalte fragtmanden. Det skulle vise sig at være det bedste ”øv”, jeg nogensinde har udtalt. Fragtmanden returnerede nemlig med besked om, at sommerferien er lavsæson for pakker, ergo har toldmyndighederne bedre tid, og en større procentdel af pakkerne uden for EU bliver derfor gennemgået. Fragtmanden rådede os til at bestille varer til levering uden for ferieperioderne, hvis vi ville undgå told, moms og håndteringsgebyr. Sandsynligheden for at ens pakke bliver snuppet er slet og ret mindre uden for ferieperioderne.
Vi har gravet lidt i sagen, og dem, vi har talt med, bekræfter billedet.

Tak for tippet fragtmand! Det er nu givet videre til Overlev på SU’s læsere.

Bonustip
Skulle din pakke blive snuppet i tolden, så er told og moms kun en del af udgiften. Det firma, der håndterer din pakke og lægger ud for told og moms, opkræver også et håndteringsgebyr. Derfor kan det svare sig at vælge den rigtige fragtservice fra start af (hvor det er muligt). Post Danmark opkræver f.eks. 160,- kr. i håndteringsgebyr, uanset størrelsen på det beløb, SKAT har bedt dem opkræve. Samme service koster ”kun” 100,- kr., hvis DHL håndterer din forsendelse.
– Servicen er i øvrigt bedre hos DHL. Du får løbende tilsendt status på sms og e-mail, og du har mulighed for at angive alternativ leveringsadresse eller -dag. Herved en varm anbefaling af DHL.