
Pasta med kødboller
Denne opskrift er indsendt af Pernille L. Svendsen.
Pernille skriver: Billig ret, der mætter godt. Hvis man køber fedtfattigt hakkekød, er det en sund ret. Man kan sagtens tilføje lidt chili, hvis man har lyst. Man kan spare lidt på kødet, ved i stedet at bruge flere, finthakkede løg.
Ingredienser
- 500g hk. oksekød
- 1tsk salt
- 2 æg
- 2spsk hvedemel
- 2spsk olie
- peber
- 4 løghakkede
- 6fed hvidløgfinthakkede eller knuste
- 2ds hk. tomateller tomat passata
- 1terning grøntsagsbouillon
- 6 gulerødderskrællede og skåret i stave
- basilikum
- 400g pastakoges efter anvisningen
Antal: pers
Tilberedning
- Kødet røres godt sammen med salt. Tilsæt derefter æg, hvedemel og peber efter smag og rør godt.
- Farsen formes til 20-25 12 små kødboller, som skal hvile tildækkede i køleskabet i 15 min.
- En spsk olien varmes i en gryde. Løg og hvidløg svitses. Tilsæt derefter hk. tomat, grøntsagsbouillon, gulerødder og basilikum. Saucen skal koges i cirka 5 min under omrøring.
- Den anden spsk olie varmes i en pande. Steg kødbollerne i cirka 10 min. mens du vender dem med jævne mellemrum.
- Kom kødbollerne hældes saucen og serveres sammen med kogt pasta. Pynt evt. med frisk basilikum.