
Nudelsuppe
Opskriften er indsendt af: Anne Katrine Winding
Anne Katrine skriver: Nem suppe, nærmest uden fedt. Let at lave, smager fantastisk.
Der er rigeligt til 4 personer, og lidt i overskud til dagen efter (kog nye nudler).
Ingredienser
- 500g kyllingelåreller 2 store kyllingefileter + 2 tern hønsebouillon
- 2½l vand
- 1 chilieller 1 spsk chilisauce
- 1spsk groft salthvis du bruger bouillon, så hold igen med saltet
- 2 gulerødderi fine strimler
- 1 rød peberfrugti fine strimler
- 200g grønne bønnerskåret i skrå stykker
- 100g champignoneller anden svamp, skåret i skiver
- 1pk ægnudler
- 4 forårsløgfintsnittede
Antal: pers
Tilberedning
- Kyllingelårene lægges i en gryde med koldt vand og bringes i kog. Når vandet koger tilsættes løg, chili (eller chilisauce) og salt. Koges i en time. Undervejs i kogningen skummes suppen for renheder.
- Hvis du bruger kyllingefilet, så skal suppen kun koge ca. 30 min (skær en af filterne over for at se, om det er gennemkogt). Samtidig med kyllingefiletterne tilsættes hønsebouillonterninger.
- Tag kyllingen op, rens den for skind og ben, og riv kødet i mindre stykker (brug to gafler).
- Suppen sies
- Kom kødet tilbage i suppen sammen med gulerødder, peberfrugt, bønner og svampe. Bring suppen i kog og kog den i ca. 5 min.
- Mens suppen kommer op at koge igen, tilberedes ægnudlerne som angivet på pakken.
- Vandet hælder fra nudlerne og de hældes op i suppen - forårsløg drysses henover. Smag suppen til med chilisauce og server brød til.