
Grønkålspasta
Sund, vegetarisk ret. Pastaen får en let syrlighed fra citronsaften og de hakkede mandler giver et dejligt, sprødt drys.
Hvis du ikke har frisk grønkål liggende, kan du bruge 300 g frossen, hakket grønkål.
Ingredienser
- 650g grønkålfrisk
- 3l vand
- 3spsk citronsaftfriskpresset, ikke koncentrat
- 1spsk salt
- 400g pasta
- 15g smør
- 2 løgfinhakkede
- 1/4l madlavningsfløde 8%
- 1tsk salt
- peber
Drys
- 50g mandlerhakkede, ristede og smuttede
- 2 gulerøddersmå tern
- 2tsk reven citronskalfra usprøjtede citroner
Antal: pers
Tilberedning
- Skær de grove stilke og ribber af grønkålen. Skyl grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand. Lad grønkålen blive i det varme vand i ca. 1 min. Tag bladene op af vandet og lad dem køle lidt af.
- Vrid kålen, f.eks. i et viskestykke, for at presse vandet af, og hak derefter grønkålen fint.
- Bring kogevandet i kog igen. Tilsæt citronsaft, salt og pasta og kog pastaen som anvist på pakken. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Gem 4 dl. af kogevandet og afdryb derefter pastaen i et dørslag.
- Smelte smørret i pastagryden. Det må ikke brune. Steg løgene i ca. 1 min, hvorefter den hakkede grønkål tilsættes og svitses med i yderligere 30 sekunder. Hæld fløde i kålen sammen med de 4 dl kogevand, salt og peber. Kog kålen ved svag varme i ca. 3 min. rør af og til.
- Vend den afdryppede pasta sammen med grønkålssaucen.
Drys
- Bland alle ingredienserne og server det farverige drys til grønkålspastaen.
Recipe Notes
Kan severes med stegte svampe, kølpølser eller f.eks. stegte svinekoteletter til grønkålspastaen, eller den kan spise som vegetarisk ret med groft brød til.