
Glaseret citronkage
Det gør hele forskellen, at glasuren hældes på, mens kagen er varm. Prøv det!
Server gerne med vanilleis eller flødeskum.
Riv evt. skal fra økologiske appelsiner henover den afkølede kage.
Ingredienser
Til kagen
- 230gram smørikke blandingsprodukt, som f.eks. Kærgården
- 130g sukker
- 2spsk reven citronskalNB! Brug økologiske citroner
- 1tsk vanilleekstrakt
- 400g hvedemel
- 1spsk bagepulver
- ½tsk salt
- 0,6dl mælk
Til glasuren
- 125-200g flormelis
- 2tsk reven citronskal
- 0,6dl citronsaftfra citronerne, brug ikke citronsaft fra flaske
- appelsinskalkan udelades
Antal: pers
Tilberedning
- Rør smør med sukker i en stor skål indtil massen er ensartet og luftig. Rør et æg i ad gangen, rør godt efter hvert æg. Rør citronskal og vanilleekstrakt i blandingen.
- Bland mel, bagepulver og salt, og rør godt i en skål for sig. Brug en træske til at skiftevis at røre melblandingen og mælk ind smørblandingen. Det skal gerne svare til, at du tilføjer melblandingen i tre omgange, og mælken i to.
- Dejen hældes i en smurt form på ca. 35*20 cm. Alternativt i en sprinform med en diameter på ca. 25 cm. Bages i ovnen på 180 C i 35-40 minutes eller indtil der ikke hænger dej fast på en tandstik, der føres ind i midten af kagen
- Mens kagen bager, blandes glasuren. Pisk flormelis, citronskal og juice sammen.
- Når kagen er taget ud af ovnen, prikkes der huller i hele overfladen med en kødnål eller grillpind. Hæld glasuren over kagen (brug en ske) og spred den jævnt ud på toppen af kagen.
- Lad kagen køle helt af.
Recipe Notes
Det er vigtigt, at der bruges økologiske citrusfrugter, da sprøjtemidlerne på konventionelle citrusfrugter trænger ind i skrællen og gør dem meget bitre.
Hvor mange æg skal der bruges
Jeg puttede bare 4 æg i og kagen var til 12 personer.