En rest kogte kartofler kan hurtigt forvandles til lækkert tilbehør eller en selvstændig ret.

Fyldte kartoffelfrikadeller
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Vi fyldte kartoflerne med champignons, men mange andre grøntsager, ost eller kød kan først steges og siden omvikles med kartoffeldej.
Antal
2pers
Tilberedningstid
20min
Antal
2pers
Tilberedningstid
20min
Fyldte kartoffelfrikadeller
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Vi fyldte kartoflerne med champignons, men mange andre grøntsager, ost eller kød kan først steges og siden omvikles med kartoffeldej.
Antal
2pers
Tilberedningstid
20min
Antal
2pers
Tilberedningstid
20min
Ingredienser
Antal: pers
Tilberedning
  1. Hak løget og skør champignonerne i skiver. Steg begge dele på en pande i lidt smør i 7-10 minutter.
  2. Hvis du har bredbladet persille, skal den grovhakkes og tilsættes de sidste 2-3 min af stegetiden. Krydr godt med salt og peber og steg indtil blandingen er blevet blød og gylden.
  3. Mens champignonerne steges, moses kartoflerne grundigt med smør, æg og mel. Krydr med salt og peber. Hvis kartoflerne er svære at mose, kan de varmes i mikroovn med en spiseskefuld vand i et minuts tid (FØR æg og mel tilsættes)
  4. Drys et bord med mel og lav tykke pandekager af kartoffeldejen. Brug gerne hvad der svarer til en stor teskefuld kartoffeldej til hver pandekage.
  5. Læg nu en klat champignonfyld på hver kartoffelpandekage og fold derefter pandekagen sammen om sig selv, så fyldet lukkes inde.
  6. Steg nu de fyldte kartoffelfrikadeller på begge sider i lidt smør til de er flot gyldne på begge sider, cirka 3-4 min på hver side.
Del denne opskrift