
Fyldte kartoffelfrikadeller
En rest kogte kartofler kan hurtigt forvandles til lækkert tilbehør eller en selvstændig ret.
Ingredienser
- 4 kogte kartoflerstore
- 250g champignonskiveskårne
- 1 løghakket
- 3spsk hvedemel
- 3spsk smør
- 1 æg
- salt
- peber
- bredbladet persillekan udelades
Antal: pers
Tilberedning
- Hak løget og skør champignonerne i skiver. Steg begge dele på en pande i lidt smør i 7-10 minutter.
- Hvis du har bredbladet persille, skal den grovhakkes og tilsættes de sidste 2-3 min af stegetiden. Krydr godt med salt og peber og steg indtil blandingen er blevet blød og gylden.
- Mens champignonerne steges, moses kartoflerne grundigt med smør, æg og mel. Krydr med salt og peber. Hvis kartoflerne er svære at mose, kan de varmes i mikroovn med en spiseskefuld vand i et minuts tid (FØR æg og mel tilsættes)
- Drys et bord med mel og lav tykke pandekager af kartoffeldejen. Brug gerne hvad der svarer til en stor teskefuld kartoffeldej til hver pandekage.
- Læg nu en klat champignonfyld på hver kartoffelpandekage og fold derefter pandekagen sammen om sig selv, så fyldet lukkes inde.
- Steg nu de fyldte kartoffelfrikadeller på begge sider i lidt smør til de er flot gyldne på begge sider, cirka 3-4 min på hver side.