
Chuncky chili
Brug oksekødstern i stedet for hakkekød for at lave en robust og mættende ret. Brug gerne billige udskæringer, som f.eks. oksespidsbryst.
Server med ris og krydderurter, f.eks. koriander
Ingredienser
- 1-2spsk olivenoliemere hvis det behøves
- 400g oksekød i tern
- 1 løgfinhakket
- 2fed hvidløgfinhakket eller presset
- 1½tsk spidskommenstødt
- 1-2tsk chilisauceafhængig af smag
- 1ds chilibønner
- 1ds hk. tomat
- 1 limeskåret i både, skallen rives (derfor økologisk)
- mørk chokoladeet stykke eller to, kan udelades
- 1 kanelstangkan udelades
Antal: pers.
Tilberedning
- Varm olien i en stor pande og steg oksekødsstykkerne i et par minutter på hver side, indtil de er brunede. Fjern kødet fra panden med en hulske og set det til side.
- Steg løget, tilsæt evt. ekstra olie, hvis det behøves. Steg til løget er blevet blødt, men ikke branket. Tilføj hvidløg, stødt spidskommen og chilisauce og lad det stege i et minuts tid. Si chilibønnerne og gem saucen. Tilføj saucen fra bønner sammen med de hakkede tomater. Fyld tomatdåsen med vand og tilsæt også vandet. Rør godt og hæld kødet tilbage på panden. Tilsæt evt. et eller to stykker mørk chokolade og rør rundt til chokoladen er smeltet. Du kan også tilsætte en enkelt kanelstang og/eller lidt lakridspulver. Lad retten simre i to timer eller indtil kødet er mørt (eller bag retten i oven i 3 timer på 160 C/140 C varmluft).
- Tilsæt de gemte chilibønner og skallen fra limefrugten. Krydr med salt, peber og evt. mere chilisauce og varm retten igennem. Server med korianderblade, limebåde som presses over retten, ris og evt. groft brød, hvis du har lyst.