
Blomkåls- og æblesuppe
To klassikere, der går fænomenalt godt sammen.
For ingen penge, kan du hurtigt lave vegetarisk mad til mange.
Ingredienser
- 50g smør
- 4 løgsnittet fint
- 1½kg blomkålCirka 2 store blomkål. Brækkes op i meget små buketter
- 6 æblerskrællede og skåret i tern
- 2 æblerskæres i tændstiktynde strimler med skrællen på
- 2terninger grøntsagsbouillon
- 1½l mælk
- salt
- 8spsk piskefløde
- oliveolietil servering, kan udelades
- 2-3 timiankvistetil servering, kan udelades. Bladene pilles af kvistene
Antal: pers
Tilberedning
- Smelt smørret i en gryde. Tilsæt løgene og steg ved lav varme, indtil de er blevet bløde. Tilsæt blomkålen og æbletern, og steg yderligere fem minutter på middel varme. Smuldr bouillonterninger og tilsæt dem sammen med mælken. Suppen bringes i kog og lades derefter simre i yderligere fem minutter eller indtil blomkål og æbler er møre.
- Brug en stavblender til at purere suppen indtil den er glat og ensartet. Krydr med salt. Hvis du stopper processen her, kan suppen holde sig på køl i op til 2 døgn eller alternativt fryses. Den skal blot opvarmes før servering.
- Hæld suppen i skåle og lav en spiral med piskefløde i hver skål. Dryp derefter en smule olivenolie i hver skål og top af med æbletændstikkerne og timian.