Den har været udsolgt i årevis, men nu er den endelig tilbage! Denne gang med billeder og fokus på bæredygtighed. Følger du opskrifterne får du altså både god mad i maven og ren samvittighed. Du får til gengæld ikke hul i budgettet, for forfatter Rolf Lunds bog indeholder kun billige, meget billige og overordentligt billige opskrifter på nærende og velsmagende retter til dig.I samfundsoplysningens tjeneste har vi selvfølgelig testet et par opskrifter. Måske også fordi vi var sultne. Indtil videre er vores yndlingsret noget så banalt som en spaghetti bolognese. Rolf Lunds udgave af en ellers halvkedelig ret kom til at smage fantastisk! Tricket er, at lade bolognesen simre med en sjat rødvin i et par timer. Hvem der bare havde vist det for år tilbage…

Der er rigeligt med andre guldkorn igennem hele bogen. Både relateret til opskrifterne, men også sproglige finurligheder. Det er i hvert fald første gang, at vi har klukket under læsning af en kogebog. Eksempelvis har Rolf Lund dette ganske udmærkede råd til de læsere, der ikke har en non-stick pande:

”Jeg vil også anbefale at anskaffe en teflonbelagt sauterpande med et godt, tætsluttende låg. De fås kun nye. Gift dig og ønsk dig en i bryllupsgave. Der findes mange grunde til at indgå et ægteskab, denne er en af de bedre. Ønsk dig hellere for store gryder end for små.”

Som sin forgænger, giver Kogebog for fattigrøve dig både forretter, hovedretter (med og uden kød, fisk og fjerkræ), bagværk, kager og desserter. Kogebogen indeholder også guides om hygiejne, anvendelse af rester og en fuldstændig uundværlig oversigt over, hvad gæster forventes at spise pr. person. Med andre ord bør Kogebog for fattigrøve være hovedværket i enhver studerendes kogebogsamling. Skal du kun have én kogebog, så vælg den her.

Bogen koster ca. 150,- kr. og kræver altså ikke, at du optager et SU-lån før du hilser på boghandleren. Foretrækker du webshops, findes bogen på Saxo.com