1. Sluk lyset
Sluk lyset efter dig, dagslys er helt gratis.

2. Brug sparepærer
Skift mindst tre almindelige glødepærer ud med sparepærer, og spar en masse strøm. Sparepærer bruger kun en fjerdedel af den strøm, som almindelige glødepærer bruger. Og så holder de oven i købet 5-15 gange længere.

3. Brug radiatortermostater, klimastyring og evt. natsænkning
Du kan spare mellem 5-20 procent på varmen, hvis temperaturen reguleres i forhold til tid og udendørstemperatur. Der findes forskellige former for automatik, der styrer forbruget, uden at du selv skal huske at skrue op og ned for varmen.

4. Sænk temperaturen
Hvis du sænker rumtemperaturen fra for eksempel 21 til 20 grader, kan du spare helt op til 5 procent på varmeregningen.

5. Tag brusebad i stedet for karbad
Det er dyrt at varme vand op – et karbad bruger op til 180 liter vand. Et brusebad, med sparebruser, bruger kun cirka 10 liter vand i minuttet.

6. Skift det gamle fyr/varmtvandsbeholder/varmeveksler ud
Du kan spare helt op til 30 procent på din varmeregning, hvis du udskifter en ældre og udtjent varmeinstallation med en ny. Kontakt din energileverandør eller vvs’er og få en vurdering af din installation.

7. Glem forvarmen og husk eftervarmen
Laver du ovnretter til middag, så lad være med at forvarme ovnen. Fyld også gerne ovnen op med flere retter på én gang. For du kan sagtens både stege og bage samtidigt, uden at retterne tager smag af hinanden. Udnyt eftervarmen, og sluk for ovnen 5-10 minutter, før maden er færdig.

8. Drop standby
Sluk for de elapparater, du ikke bruger, og undgå unødigt standbyforbrug. En familie bruger i gennemsnit 650 kroner om året på standby. Spild af penge og god energi.

9. Fyld maskinerne
Fyld opvaskemaskinen og vaskemaskinen helt, før du tænder, og vask ved lavere temperaturer. Drop kogevasken. 60 °C er nok til at vaske pænt og rent. En kulørtvask kan klares på 30 °C.

10. Brug tørresnoren
Om sommeren tørrer tøjet lige så hurtigt på tørresnorren, som i tørretumbleren