Kvickly og Rema1000 markedsfører sig nu på at begrænse madspild. Det kommer dig til gode. Kvickly har ligefrem indrettet en særskilt køleboks til formålet. Her finder du stærkt nedsatte varer, med kort holdbarhed. De er dog ikke de eneste. Lidl har ligeledes en køleboks, hvor man typisk sparer 40 % på indholdet i den.Alle dagligvarebutikker kæmper dog mod holdbarhedsdatoer og maksimal liggetid. Besøg gerne butikkerne sidst på ugen, helst om aftenen før en lukkedag eller ferie. Butikkerne gør hvad de kan for at undgå at brænde inde med fødevarer, og derfor sælges de med stor rabat. Vær dog opmærksom på, at der efterhånden er mange, der kender fidusen, så der kan være kamp om kølediskene, når de nedsatte varer lægges frem.

Det findes der naturligvis også en løsning på: Brug butikker, der ikke er særligt velbesøgte. Ligger der adskillige Nettoer eller Faktaer i din by, så er der garanteret en af dem, der er placeret dumt, eller af andre grunde ikke bruges meget. Det er dem du skal gå efter! Selv på en almindelig, kedelig hverdag, hvor alle andre åbenbart også skal handle, kan du støvsuge kølediskene for billige kød- mejeri- eller pålægsvarer.

Det bedste af det hele er, at stort set alle fødevarer kan fryses, så vær endelig grådig og tøm disken, hvis du finder oksemørbrad til 40,- kr. kiloet.