Kender du mulighederne for at spare på udgifterne til offentlig transport? Der findes adskillige rabatordninger, nogle af dem er gratis.

Ungdomskort
Hvis du pendler til skole, så brug endelig muligheden for at få et Ungdomskort. Med et Ungdomskort kommer du maksimalt til at betale lidt over 600.- kr./måned for fri pendling mellem studie og din bolig.
Derudover rejser du gratis i hele det takstområde, som du bor i (f.eks. i hele Storkøbenhavn). Hvis du skal besøge familie eller venner i en anden landsdel, har du med dit Ungdomskort i baglommen ret til at rejse på med ungbilletter (som havde du et Wildcard eller Wundercard). Det giver dig op til 50 % rabat på rejsen.
Rejser du lokalt i et andet takstområde end det du bor i, må du køre på børnebilletter.

Læs mere på denne side: http://www.ungdomskort.dk/

Wildcard og Wundercard
Hvis du ikke har et Ungdomskort, kan du købe dig et Wildcard (DSB) eller et Wundercard (Arriva). Begge kort koster 185,- kr. om året og er til dig, der er mellem 16 og 26 år eller er SU-modtager.
Kortene giver op til 50 % rabat på togrejsen og giver derudover adgang til en lang række fordele, f.eks. rabat i Kort & Godt-kioskerne, mulighed for at købe klapsædebilletter (rejse så lang du vil for 85,- kr.). Arrivas kort fungerer derudover som internationalt anerkendt studie-ID.

Læs mere om DSB’s Wildcard på http://www.dsb.dk/find-produkter-og-services/dsb-wildcard/ og om Arrivas Wundercard på http://www.wundercard.dk/rabatter

DSB Plus
En dejlig, gratis rabatordning, der gælder alle, der tilmelder sig, er DSB Plus.
Med DSB Plus kan du optjene gratis klippekort, du får rabat på udvalget varer i DSB’s kiosker, gratis aflåst cykelparkering og rabat på en masse kulturelle attraktioner og oplevelser.
Du får i øvrigt en gratis DSB Sviptur på din fødselsdag og gratis internet på strækningen København-Århus.
Læs mere om DSB Plus her: https://www.dsbplus.dk/