
Risotto med skinke, pesto og ærter
Denne risotto udgør en fantastisk basis ret, der muliggøre spændende eksperimentere ved at forsøge med andre kødtyper og grønsager.
Ingredienser
- 1 løg
- olivenolie
- 1,5Krus risottorisgerne Arborio eller Carnaroli
- 1Terning kyllingbouillionerstat evt. med grøntsagsbouillion
- pestotil at smage til med
- 1Krus frosne ærter
- 200Gram skinketern
Antal: Personer
Tilberedning
- Hak løget fint. Varm olien i en stegepande på medium varme og tilsæt løget. Steg løget i ca. 10 min. til det bliver gennemsigtigt.
- Tilsæt risottorisene og rør godt igennem for at undgå risene sætter sig fast i panden.
- Smuldre bouillonterningen ned i et krus og fyld op med kogende vand. Rør rundt til bouillonen er helt opløst og hæl det ud på panden. Tilsæt yderlige tre krus kogende vand.
- Når indholdet i panden begynder at koge skrues der ned til svag varme og lad koge videre i 15-20 min. mens du rører godt igennem løbende indtil risene har suget al væden. Tilsæt et halvt krus vand mere hvis risene ikke er færdige på dette tidspunkt og kog videre.
- Tilsæt nu pesto efter smag, de frosne ærter og skinken og kog videre til ærterne er varme. Smag til og server.