
Risengrød
Opskriften er indsendt af Thomas Rasmussen.
Thomas skriver: En eviggyldig klassiker, der fungerer lige godt uanset tidspunkt på dagen, kold eller varm. Kan laves hurtigere, og uden risiko for at brænde på, i en skål i mikroovnen: Bland alle ingredienser (du kan bruge helt almindelige grødris), rør godt rundt, og put skålen i mikroovnen på højeste effekt. Tag skålen ud med cirka 5 minutters mellemrum og rør godt rundt. Fortsat til risengrøden har den konsistens du ønsker. Det tager typisk 25-30 min.
Tilberedning
- Bring vandet i kog og tilsæt risene. Kog dem under omrøring i ca. 2 min.
- Tilsæt mælk og bring risengrøden i kog. Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min.
- Læg låg på og kog i ca. 25 min, rør med et par minutters mellemrum.
- Hvis grøden virker tynd, kan den koges i lidt længere tid uden låg. Tilsæt salt og smag evt. til med vanillesukker.