
Ris- og tomatsuppe
En nem og hurtig ret.
Har du en rest kogte ris liggende, kan de udmærket bruges. Begræns da kogetiden til maksimalt 10 minutter efter risene er tilsat.
Ingredienser
- 2spsk olivenolie
- 1 løgfinhakket
- 1 gulerodfinhakket
- 1stilk bladselleriskåret i tynde skiver
- 1spsk rørsukker
- 2spsk vineddikehvid, rød eller balsamico
- 1spsk tomatpuré
- 400g hk. tomateller tomat passata
- 1l grøntsagsbouillonkan laves af 1 l vand og 2 bouillonterninger
- 150g risbasmati, vilde, brune eller en blanding
- salt
- grøn pestotil servering, kan udelades
- persillehakket, kan udelades
Antal: pers
Tilberedning
- Varm olien i en gryde og steg løg, gulerod og bladselleri til de er blevet en lille smule bløde.
- Tilsæt rørsukker og vineddike, steg et minut mere og rør så tomatpuréen i. Tilføj de hakkede tomater og grøntsagsbouillonen, samt brune ris, hvis du bruger dem. Dæk gryden med et låg og lad simre i 10 minutter. Hvis du bruger vilde ris, skal du lade retten simre yderligere 10 minutter.
- Tilføj til sidst hvide ris, hvis du ønsker at bruge dem, og lad simre de sidste 10 minutter eller indtil risene er færdige.
- Smag til med salt. Portionsanret i skåle med et drys hakket persille og en smule pesto, hvis du har lyst.