
Kartoffelgryde
Indsendt af Pernille L. Svendsen
Pernille skriver: Kartoffelgryden er en ret gammel opskrift, som mætter godt. En rigtig efterårs- og vintergryde. Der er rigeligt til 4 voksne. Kan genopvarmes uden problemer.
Ingredienser
- 1spsk olie
- 500g hk. oksekød
- 2 løghakkede
- 2fed hvidløgfinhakkede
- 1skvæt citronsaftkoncentrat er udmærket
- 1/4l vand
- 3 laurbærblade
- 1kg kartoflersmå, skrubbede og evt. halverede
- 400g gulerødderskrælles og skæres i korte stave
- 2spsk tomatpuré
- 1½tsk salt
- peber
- 1/4l madlavningsfløde 8%
- persilletil pynt, kan udelades
Tilbehør
Antal: pers
Tilberedning
- Varm olien i en stor, dyb pande, Brun kødet til det falder fra hinanden og er blevet brunt.
- Tilsæt løg, hvidløg og citronsaft og steg i ca. 2 min. Tilsæt derefter vand, tomatpuré, laurbærblade, kartofler, salt og peber. Læg låg på panden eller stegegryden og lad retten koge i ca. 10 min.
- Tilsæt gulerødderne og kog retten i ca. 10 minutter mere eller til kartoflerne er helt møre. Tilsæt fløde og kog retten godt igennem. Smag til.