Sund, vegetarisk ret. Pastaen får en let syrlighed fra citronsaften og de hakkede mandler giver et dejligt, sprødt drys.

Hvis du ikke har frisk grønkål liggende, kan du bruge 300 g frossen, hakket grønkål.

Grønkålspasta
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 1
Bedømmelse: 3
Dig:
Bedøm denne opskrift
Antal
4pers
Tilberedningstid
30min
Antal
4pers
Tilberedningstid
30min
Grønkålspasta
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 1
Bedømmelse: 3
Dig:
Bedøm denne opskrift
Antal
4pers
Tilberedningstid
30min
Antal
4pers
Tilberedningstid
30min
Ingredienser
Drys
Antal: pers
Tilberedning
  1. Skær de grove stilke og ribber af grønkålen. Skyl grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand. Lad grønkålen blive i det varme vand i ca. 1 min. Tag bladene op af vandet og lad dem køle lidt af.
  2. Vrid kålen, f.eks. i et viskestykke, for at presse vandet af, og hak derefter grønkålen fint.
  3. Bring kogevandet i kog igen. Tilsæt citronsaft, salt og pasta og kog pastaen som anvist på pakken. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Gem 4 dl. af kogevandet og afdryb derefter pastaen i et dørslag.
  4. Smelte smørret i pastagryden. Det må ikke brune. Steg løgene i ca. 1 min, hvorefter den hakkede grønkål tilsættes og svitses med i yderligere 30 sekunder. Hæld fløde i kålen sammen med de 4 dl kogevand, salt og peber. Kog kålen ved svag varme i ca. 3 min. – rør af og til.
  5. Vend den afdryppede pasta sammen med grønkålssaucen.
Drys
  1. Bland alle ingredienserne og server det farverige drys til grønkålspastaen.
Recipe Notes

Kan severes med stegte svampe, kølpølser eller f.eks. stegte svinekoteletter til grønkålspastaen, eller den kan spise som vegetarisk ret med groft brød til.

Del denne opskrift