Frikadeller går aldrig af mode.
De kan varieres i det uendelige, er hurtige at lave og er ganske billige.

Opskriften til 4 personer burde efterlade rester til næste dags frokost.

Frikadeller
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Antal Forberedelses tid
4pers 10min
Tilberedningstid
20min
Antal Forberedelses tid
4pers 10min
Tilberedningstid
20min
Frikadeller
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Antal Forberedelses tid
4pers 10min
Tilberedningstid
20min
Antal Forberedelses tid
4pers 10min
Tilberedningstid
20min
Ingredienser
Antal: pers
Tilberedning
  1. Hvis du bruger bouillonterning, så kog lidt vand op (eller varm mælken) og opløs bouillonterningen deri.
  2. Bland alle ingredienser i en skål og rør det grundigt sammen. Også bouillonopløsningen. Hvis du bruger havregryn, må farsen gerne være lidt våd, da havregrynene suger væske. Bruger du mel eller rasp, tilsætte det til sidst, for at undgå klumper.
  3. Lad gerne farsen hvile på køl i mindst en halv time.
  4. Hæld lidt olie på en varm pande. Kom derefter smør på. Når smørret er bruset af, kan du stege frikadeller. Hvis du vil undgå "hvide kanter" på dine frikadeller, så brug gerne rigeligt med smør, så fedtstoffet når halvvejs op af frikadellerne.
  5. Brug en spiseske til at tage af farsen. Dyp den først i stegefedtet, så farsen slipper skeen. Tag en skefuld fars med godt med top. Med ske og hånd former du frikadellerne, og lader den dumpe ned på den varme panden.
  6. Vend frikadellerne, når kødet er begynd at blive lyst cirka halvvejs op ad frikadellen. Det er nemmest at bruge en gaffel. Vend og steg færdig på den anden side.
  7. Når frikadellerne har fået stegeskorpe og er faste, når man trykker på dem, er de færdige.
Del denne opskrift