Tro om igen. Det handler om prioritering og kompromisser.

Her får du vores idéer til, hvordan du kan komme ud og se verden på et sparsomt budget.

  1. Få et job på destinationen

Du kommer til at slås med lokale unge, men er du heldig, så gør det dig ekstra interessant, at du er udlænding – især hvis du ikke ønsker at rejse/arbejde i turistområder.
Du kan søge job som f.eks.:
Au pair
Bartender
Hotelarbejder (køkkenhjælp, receptionist, stuepige…)
Tjener
Landarbejder (især populært i Australien og New Zealand)
Dykkerinstruktør (kræver certifikat)
Tour guide
Arbejde på krydstogtskibe (serveringspersonale, rengøring, stuepigefunktion, bartender, køkkenhjælp…)
Arbejde på kasinoer (værtinde, dealer, rengøring…)
Sæsonarbejder på skisportssteder

Fælles for jobbene er, at de kræver ingen eller kun meget lidt erfaring. Du bliver ikke rig, men du kommer til at tjene nok til at få betale for dit ophold.

Her er tre hjemmesider, der kan hjælpe dig videre:
Council on International Educational Exchange Work Abroad Program http://www.ciee.org/
Eurojobs https://www.eurojobs.com/
BUNAC https://www.eurojobs.com/

  1. Bliv engelskunderviser

Er du dygtig til engelsk, så omsæt din kunne til cool cash. Det gælder selvfølgelig ethvert sprog du er dygtig til, men især engelsk er efterspurgt på mange eksotiske destinationer. Især i Japan, Thailand og Sydkorea er der stor efterspørgsel på engelsklærere, og du vil kun meget sjældent opleve at blive afkrævet f.eks. en TEFL-grad. Rigtig mange steder er et habilt gymnasieengelsk og en smule pædagogisk tæft rigeligt til at få dig ansat.
Søg især gerne hos større virksomheder. De er ofte interesserede i at ansætte engelsklærere, der kan undervise medarbejderstaben – mange virksomheder vil ligefrem betale din flybillet.

  1. Couch surfing

Konceptet i couch surfing http://www.couchsurfing.org/  er, at siden forbinder rejsende med lokale, der gerne lader en overnatte gratis.
Hvis du couch surfer skal du således ikke betale for overnatning. Du kan være heldig og få et værelse helt for dig selv, nogle gange en sofa og andre gange en luftmadras, men det vigtigste er, at det altid er gratis. Er du ekstra heldig, byder værtsfamilien endda på et måltid mad.

  1. Toml

Når du tomler, når du gratis frem til din destination, og praksissen er udbredt over det meste af verden. Du skal selvfølgelig være opmærksom på din sikkerhed. Tag aldrig imod et lift, fra en person, du ikke er tryg ved. Følg din intuition. Hellere springe en enkelt over, og komme sikkert frem.
NB! Hvis du kører meget langt med den samme bil, er det god tone at tilbyde at et beløb i tilskud til benzin.

  1. House sitting

Hvis du ikke har råd til den klassiske feriemodel, så tilbud at passe en andens hus, mens de tager af sted på deres ferie. Du kan tilmelde dig på en af siderne nedenfor, og passe på andre menneskers hjem gratis, hvilket giver dig mulighed for at blive på destinationen i typisk et par uger, uden at skulle betale for logi..
Bonus: Du slipper for dyr restaurantmad eller take-out, der er med overvejende sandsynlighed et køkken I huset.

House Carers http://www.housecarers.com/
Mind My House http://www.mindmyhouse.com/
The Caretaker Gazette http://www.caretaker.org/

Har du andre eller flere tips? Vi udvider meget gerne listen!

  1. Udveksling

Der findes mange, mange udvekslingsprogrammer. Nogle tilbydes helt og aldeles gratis igennem din uddannelsesinstitution (du skal dog oftest betale transport som minimum), andre kræver at du selv betaler for både undervisning, transport og ophold. Start altid med at undersøge, om din uddannelsesinstitution har indgået udvekslingsaftaler med en institution i det land eller område, du gerne vil til.
Husk, du kan tage din SU med dig, og hvis du ikke kan få legater eller stipendier til at dække evt. prisforskel imellem det tilskud, du kan få med fra din egen uddannelsesinstitution og den institution, du indskriver dig på, så kan du optage et udlandsstudielån hos SU Styrelsen, der dækker prisforskellen.